contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Malalties desateses, l'exemple de la Malaltia de Chagas

Dilluns, 18 de març a les 18h a la Biblioteca Martí Tauler.

A càrrec de Joaquim Gascón Brustenga, doctor en medicina i Investigador Senior a l’Institut de Recerca Internacional de Barcelona (ISGlobal)

  

malaties rares  

Joaquim Gascón Brustenga, va estudiar medicina a la UAB, i es va especialitzar en Medicina Interna. En la seva carrera professional s’ha dedicat a la Medicina Tropical. Va ser director de l’Hospital de Nemba (Rwanda), 1982-86. Posteriorment, va treballar a l’Hospital Clinic, on va ser Cap de Servei de Salut Internacional (2014-2020). Master en Microbiologia Médica per la UAB i Doctor en Medicina per la UB. President de Medicus Mundi Catalunya (1990-94); membre del comitè de direcció de TropNetEurop (2002-2016). Ha treballat i dirigit projectes de recerca en diversos països africans i llatinoamericans.

Actualment és  Investigador Senior a l’Institut de Recerca Internacional de Barcelona (ISGlobal)

Ja fa anys, la OMS va confeccionar un llistat de malalties “desateses”, que predominen a les zones tropicals, on afecten més de 1.000 milions de persones que viuen en comunitats empobrides. Són causades per una gran varietat de patògens com virus, bacteris, paràsits i fongs. Aquestes malalties causen importants impactes sanitaris, socials i econòmics a més de mil milions de persones.

A la xerrada, parlarem de la malaltia de Chagas (Tripanosomiasi Americana), una de les malalties desateses. Afecta a tota Amèrica Llatina i degut als fluxos migratoris, ha arribat a altres continents i països, incloent-hi el nostre. Parlarem de les característiques epidemiològiques i clíniques de la malaltia i també dels reptes més importants als que ens enfrontem tant des del punt de vista de la recerca, com des del punt de vista dels sistemes de salut.

Entrada lliure, oberta a tothom.

 

anopheles   malalties desateses   vicuña
         
changas   laboratori   chagas

 

 


Etiqueta:

AEUR Conferències


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all