contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Acte inaugural del curs 2023-2024

Dissabte 14 d'octubre, a les 20h, a La Sala concert d’inauguració del curs, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí.

100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya 

100 anys cançoner popular  

Amb aquest objectiu –situat en la visió idealista d’aquells temps— el gener de 1922 el mecenes cultural Rafael Patxot va proposar a les entitats especialitzades en estudis folklòrics, reunits a l’Orfeó Català, el projecte de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. La primera labor prevista era “fer un corpus musical de totes les cançons populars nostres: les que ja són publicades; les moltes que hi ha recollides, emperò romanen inèdites; les que encara ignorem, per mor de que vaguen esquerpes per les nostres contrades, on caldrà sobtar-les” (carta de Rafael Patxot a l’Orfeó Català). I, a més de les cançons, aplegar danses, entremesos, rondalles, llegendes, refranys, jocs i instruments de música. La recerca havia d’arribar a cada comarca dels països de llengua catalana a través de “missions” específiques de recollida directa, de concursos de col·leccions, d’aportacions voluntàries i d’incorporacions de materials anteriors (Marià Aguiló, Rossend Serra i Pagès, Antoni Noguera o Felip Pedrell).

De 1922 a 1936 feren prop de setanta missions de recerca per part de parelles d’especialistes, un/una músic i un literat, que aplegaren més de 40.000 documents. A més, s’hi ajuntaren molts altres fons documentals de concursos i altres aportacions, i es publicaren els tres volums d’aquests Materials que, juntament amb les cançons, aportaven unes interessants memòries de recerca amb fotografies. També realitzaren alguns enregistraments fonogràfics en cilindres de cera.

Preu soci Aeur: 7,50 € 

Cada soci o sòcia pot adquirir dues entrades a la taquilla del Teatre Municipal La Sala.

     
Cor de cambra del palau    

Sentir les veus del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és emocionar-se i sorprèn la seva manera de viure la música. Gràcies al seu altíssim nivell artístic i la seva professionalitat, travessa fronteres i es converteix en un referent internacional.

La voluntat del Cor de Cambra és cultivar la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Té una gran riquesa estilística i interpretativa des de compositors del Renaixement fins a estrenes absolutes de compositors actuals. Des de música a cappella fins a les produccions operístiques i el gran repertori simfonicocoral, sempre amb la màxima versatilitat i sense límits.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana va ser fundat l'any 1990 per l'Orfeó Català i actualment rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Té el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya. Col·labora amb les més prestigioses orquestres i òperes nacionals i internacionals, i amb els directors més destacats del segle XXI. Ha enregistrat per a segells discogràfics, ràdios i televisions. 

 

Cor de cambra del palau   Cor de cambra del palau   partitura
         
recull   Recull   partitura

Etiqueta:

AEUR


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all