contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

BarceDones

Dijous 16 de març, primer torn, 23 de març, segon torn.

Per descobrir la ciutat a través de dones excepcionals. Matilde Castells  

BarceDones, una ruta protagonitzada per les dones de la ciutat

A càrrec de David Revelles Soriano, llicenciat en Periodisme per la UAB i periodista especialitzat en guies de viatge. 

Des de fa dos mil anys, les dones de Barcelona han marcat decididament el perfil i la història de la ciutat. No obstant això, la historiografia, sempre sotmesa a la visió masculina, va excloure, silenciar o, simplement, obviar el paper clau de les dones barcelonines durant segles. Per això, BarceDones pretén ser el relat d'una ciutat construïda a través de les biografies de dones amb noms com la Raquel Meller o la Bella Dorita, estrelles del Paral·lel del segle XX, com a representació d'aquest poder femení.

Ens aproparà a dones úniques que van ser a l’avantguarda del feminisme i de la cultura. Com la nena prodigi i arpista de fama mundial Clotilde Cerdà, filla d’Ildefons Cerdà, el pare de l’Eixample...

O de figures del moviment obrer, el periodisme, la cultura i el feminisme republicà com ara Teresa Claramunt, Ángeles López de Ayala, Concepción Arenal o Carme Karr. Per suposat, en aquesta aproximació a les barcelonines del segle XIX també hi haurà un espai a aquelles que van destacar en la ciència, les lletres o a l’art, dones pioneres que, com les primeres metgesses Martina Castells o Dolors Aleu, la pintora Lluïsa Vidal o Anaïs Napoleón, la primera fotògrafa del país...
El segle XX el descobrirem de la mà de dones com Micaela Chalmeta, líder del cooperativisme a Barcelona, o d’Amàlia Alegre i Dolors Ferrer, noms propis de la coneguda com la revolta de les dones durant l’hivern de 1918 i la posterior vaga de la Canadenca. Acabarem el recorregut amb la història de la miliciana Marina Ginestà durant la Guerra Civil, imatge icònica d’una Barcelona amb nom de dona.

 

     
 clotilde cerdà  

Sortida a les 10 h, al vestíbul de FGC, o a les 11.30 h, a la a la parada de metro Paral·lel (davant les taquilles del Teatre Apolo)

Dinarem al restaurant Nuria.

 Preu: 43 € socis i 48 € no socis 

Màxim 20 persones 

Inscripcions primer torn fins al 5 de març.

Inscriu-te al primer torn, dia 16, de la sortida Barcedones.

Inscripcions segon torn fins al 12 de març.

Inscriu-te al segon torn, dia 23, de la sortida Barcedones.

Si no sou socis, també us podeu inscriure a través de mail a inscripcions@aularubi.cat o per watts app al telèfon 681617587.

 

Amalia Alegre   Carme Karr   Manifestació dones
         
Vaga de dones   Dolors Aleu   restaurant Nuria

 

 


Etiqueta:

AEUR Sortides


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all