contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

LA RIERA

Exposició fotográfica, del 9 de juny al 31 de juliol de 2022.

Espai expositiu Antiga Estació de Rubí.La riera exposició    

Exposició La Riera - Ramon Batalla. Text introductori,  27-1-22

Potser és perquè fa anys que visc a prop de la Riera de Rubí, el cas és que sempre m'he sentit atret per aquest curs d'aigua que, de Les Fonts a Castellbisbal, travessa una àrea densament poblada.

Des de temps ancestrals va ser un camí natural on s'anava a buscar sorra o a banyar-s'hi.

Però amb la industrialització, el subsegüent desenvolupament econòmic i la prevenció de possibles inundacions la població se'n va anar allunyant progressivament.

El llit de la riera va quedar segellat per murs, resultant-ne un territori aïllat, inaccessible, víctima dels abocaments i caigut en l'oblit.

Amb els anys la qualitat de l'aigua que hi circula ha anat millorant, és cert, però la indiferència es manté.

D'aquesta realitat i del meu interès en apropar-m'hi va sorgir aquest projecte. He rastrejat la riera amb la mentalitat amb que els geògrafs ressegueixen un territori, però més per descriure una cartografia emocional que per treure'n un mapa detallat. Volia explorar-la, trepitjar la sorra, les pedres, l'aigua... Anar més endins del que es veu passant pels ponts i les carreteres. Caminar amunt i avall del seu recorregut amb la càmera al coll i capturar uns espais poc vistos. Mostrar aquest espai natural, tan interessant com desaprofitat, amb una mirada propera, immersiva i pausada, que convidi a anar-hi i potser a fer-ne, algun dia, una rambla.

 

 

La riera exposició   La riera exposició   La riera exposició
  La riera exposició   La riera exposició

 

 

 

 

 


Etiqueta:

AEUR


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all