contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

(1/3) La història desconeguda de la rierada del 1962 a Rubí

 

Dijous 7 d'abril, a les 18 h, a l’Auditori Vallhonrat.

A càrrec d’Ignasi Mir, enginyer de camins, canals i ports, i enginyer industrial.

 

 riera avui  

Ignasi Mir, enginyer de camins, canals i ports, i enginyer industrial. Ha treballat com a consultor en diferents enginyeries i com a tècnic municipal en diversos ajuntaments. Ha realitzat anàlisis fluvials i projectes, tant a la riera de Rubí com al torrent de Can Xercavins.

Va presentar de manera divulgativa la seqüència històrica real dels fets realment ocorreguts el 25 de setembre de 1962. Es una versió contrastada per una investigació realitzada amb la col.laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i que contradiu moltes de les explicacions oficials o populars que s’havien donat fins a l’actualitat, quantitat de pluja, obstacles a la riba, etc

També va presentar l’anàlisi tècnic que permet discernir quines van ser les causes principals de la tragèdia i va analitzar el “què hagués passat” si s’haguessin evitat alguna d’aquestes causes.

Per últim, va fer una pinzellada sobre els aspectes tècnics que condicionen el futur de la riera, les posibles solucions urbanistiques possibles i es va engegar un debat de la historia i el futur amb els assistents.

 

rierada abans   rierada després   carrer terrassa
         
 riera avui    riera avui    riera de rubi obres

 

 


Etiqueta:

Seminaris


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all