contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Reus, ruta modernista; Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Montaner

 

Es va fer el dijous 17 de febrer, conèixer Reus i el seu modernisme va ser el motiu de la nostra sortida.

  

reus

Ens hem llevat ben d’hora per aprofitar el dia i hem arribat a Reus amb un sol esplèndid que ens ha acompanyat tot el dia.

Després de recollir els guies que ens acompanyaran durant la visita, ens hem dirigit a l’Institut Pere Mata.

Lluís Domènech i Montaner va dissenyar un pioner complex hospitalari amb 11 pavellons principals separats per amplis jardins. L'hospital psiquiàtric que actualment encara manté la seva funció original, seguia unes innovadores línies de teràpia per a millorar la qualitat de vida dels interns. Hi ha una interessant barreja de materials: pedra, maó, ceràmica i mosaic. El pavelló 6, conegut com "dels Distingits", és el de més valor artístic, per la seva riquesa ornamental, tant exterior com interior, ja que l'arquitecte també s'encarregava del disseny dels detalls interiors. Avui en dia encara es conserva el mobiliari original.

Un cop finalitzada la visita retornem a la ciutat tot passejant-la i gaudint de la bellesa i les explicacions dels nostres guies. Ens aturem davant de la casa NAVAS, casa PERE RULL, casa GASULL  i altres façanes menys conegudes però d’una gran bellesa.

Visitem el museu GAUDÍ, situat al bell mig de la ciutat de Reus i que és l’únic centre d’interpretació sobre la vida i l’obra d’Antoni Gaudí. El GAUDÍ CENTRE REUS és l’homenatge que la ciutat de Reus dedica al seu fill més universal.

Un cop finalitzada la visita és hora de recuperar forces i ens dirigim al MUSEU DEL VERMUT, un modern restaurant de cuina mediterrània i una vermuteria que ens ofereix l’aperitiu. 

El Museu del Vermut ocupa un edifici modernista del centre. És un espai museïtzat on es recull una exposició de més de 6000 articles relacionats amb el vermut.

Després de l’àpat seguim passejant i gaudint d’aquesta bonica ciutat fins l’hora d’agafar el bus i retornar a casa.

 

 

visita interior   Reus   Detalll Reus

 

 

 


Etiqueta:

Sortides


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all