logo

AGENDA

 • Abril
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
         1 2  3  4
   5  6 7 8  9 1011
  12 1314 15 16 17 18
  19 20 2122 23 24 25
  262728 29 30      
                      
 • Maig
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
               1  2
   3  4 5 6  7 8  9
  10 111213 1415 16
  17 181920 2222 23
  24 252627 28 29 30
  31                  
 • Juny
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
     1 2  3  4  5  6
   7 8 9 10 11 12 13
  14 1516 17 18 19 20
  212223 24 25 26 27
  28 29 30            
                      


 • Dijous 8 d'abril a les 6 de la tarda a través de YouTube, online o diferit.

  imatge activitat 175x175

  Els inuit, caçadors del Gran Nord

  Seminari: L'Antropologia del gel. (1/3 parts)

  Conferència a càrrec de Francesc Bailón Trueba.


  Llicenciat en Antropologia Cultural per la UB. Especialitzat en la cultura inuit i des de 1997 es dedica a l'estudi i investigació dels pobles de l'Àrtic. Ha realitzat mes de 35 expedicions a l'Àrtic, tot convivint amb els inuit.

  Els inuit, també coneguts amb el terme despectiu "d'esquimals", i que significa "éssers humans", són un dels pobles indígenes que encara conserven moltes de les seves antigues tradicions. Conèixer el passat dels inuit ens permetrà entendre millor el present i futur d'aquest poble.


      


  Dilluns 12 d'abril a les 6 de la tarda a través de Google Meet.

  imatge activitat 175x175

  Tertúlia: Els medicaments: en fem un mal ús?

  Exposa el tema Ramón Belver.


  Auxiliar jubilat de la farmàcia Batallé de Rubí, amb gran experiència amb la dispensació de medicaments i molt reconegut a Rubí per la seva amable atenció al public.
      


  Dilluns 26 d'abril les 6 de la tarda a través de YouTube, online o diferit.

  imatge activitat 175x175

  El led Blau

  Conferència a càrrec de Joan Esteve i Pujol.


  Llicenciat en Ciències Físiques per la UB, també s'ha format a la Universitat Paul Sabatier de Tolosa de Llenguadoc i a la Universitat de California, Berkeley, Ha treballat de laid back a la UB.

  El LED de color blau va ser molt més difícil d'aconseguir que els LEDs dels altres colors. Aquest invent va ser premiat amb el Nobel de Física del 2014. l'aventura científica i humana del seu protagonista principal; Nakamura es fascinant. A la conferència en parlarà i també explicarà detalls de la Física dels materials que hi ha dins.


      


  Dimarts 4 de maig a les 6 de la tarda a l'Auditori Museu Etnogràfic Vallhonrat.

  imatge activitat 175x175  18h Assemblea ordinària: Informació i aprovació memòria curs 2020-2021.

  19h Assemblea extraordinària: Renovació junta d’acord amb els estatuts de l’entitat.  Per accedir a l'Assemblea cal fer la inscripció per mail a l'adreça inscripcions@aularubi.cat, per wattsapp al telèfon 681617587.

  També podeu fer la inscripció automàtica, amb el botó següent, entreu a l'opció no recordo la contrasenya i us en donarà una per mail, després la podreu canviar per una que sigui més fàcil de recordar a l'opció de l'aplicació Canviar Contrasenya situat a dalt a la dreta.
  o feu clic en aquest botó ..

      


  Dijous 6 de maig a les 6 de la tarda a través de YouTube, online o diferit.

  imatge activitat 175x175  La cultura nòrdica.Els Vikings de Groenlàndia.

  Seminari: L'Antropologia del gel. (2/3 parts)

  Conferència a càrrec de Francesc Bailón Trueba.

  Llicenciat en Antropologia Cultural per la UB. Especialitzat en la cultura inuit i des de 1997 es dedica a l'estudi i investigació dels pobles de l'Àrtic. Ha realitzat mes de 35 expedicions a l'Àrtic, tot convivint amb els inuit.

  Erik el vermell i els seus homes van ser els primers europeus que van arribar l'any 982 a una illa a la qual van posar per nom Groenlàndia, Terra Verda. Encara avui segueix sent un misteri la desaparició de la cultura nòrdica a Groenlàndia i tan sols les restes trobades de les seves antigues colònies, donen testimoni dels primers assentaments europeus a America.

  Enllaç conferència:

  L'Antropologia del gel. (2/3 parts)

      


  Dilluns 10 de maig a les 6 de la tarda a través de Google Meet.

  imatge activitat 175x175  Tertúlia: L’urbanisme a Rubí

  Exposa el tema Vicenç Rabadán


  Professor del Departament de Mitjans de Comunicació i Cultura de l’Àrea de Periodisme de la UAB. Exregidor de l’Ajuntament de Rubí.


      


  Dilluns 31 de maig a les 6 de la tarda a través de YouTube, online o diferit.

  imatge activitat 175x175  Què del món clàsssic ens és avui dia útil?

  Conferència a càrrec de Joan Carbonell i Manils


  Doctor en Filologia clàssica ha estat professor titular de Filologia Llatina a la Uab, secretari del dapartament de Filologia clàssica, Coordinador Coordinador de la titulació d’Estudis Clàssics, Vicedegà d’Estudis (Facultat de Filosofia i Lletres), Delegat del rector per a Estudis i Centres Adscrits, Vicerector d’Estudiants i Cultura. Actualment és Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres.

  A part de la docència i la gestió Carbonell s’ha dedicat a la recerca, explorant com els renaixentistes dels segles XV i XVI van entendre i reinterpretar els textos clàssics.  Igualment s'ha dedicat a la divulgació del món clàssic traduint diferents textos d'autors llatins i renaixentistes. En aquest sentit  va dirigir conjuntament amb Bàrbara Matas la col·lecció l’Esparver Clàssic amb més de 50 volums publicats.

  Enllaç conferència:

  Què del món clàsssic ens és avui dia útil?

      imatge activitat 175x175


  Dijous 3 de juny a les 6 de la tarda a través de YouTube, online o diferit.

  imatge activitat 175x175  Josephine Peary. La dama del Pol Nord.

  Seminari: L'Antropologia del gel. (3/3 parts)

  Conferència a càrrec de Francesc Bailón Trueba.

  Llicenciat en Antropologia Cultural per la UB. Especialitzat en la cultura inuit i des de 1997 es dedica a l'estudi i investigació dels pobles de l'Àrtic. Ha realitzat mes de 35 expedicions a l'Àrtic, tot convivint amb els inuit.

  Josephine Peary, sempre a l’ombra del seu marit, l’explorador polar Robert Edwin Peary, està considerada com la primera dona exploradora de l’Àrtic, la primera que va passar un hivern en aquestes regions polars i la primera també a donar a llum a una nena (Marie Ahnighito), en aquestes terres desolades i fredes. Va realitzar diverses expedicions a l’Àrtic groenlandès i canadenc.

  Enllaç conferència:

  L'Antropologia del gel. (3/3 parts)


      


  Dilluns 7 de juny a les 6 de la tarda a Través de YouTube, online o diferit.

  imatge activitat 175x175  Llenguaferits, un món de llengües.

  Conferència a càrrec de David Vila i Ros i Jessica Neuquelman.


  Jessica Neuquelman (Dunkerque) una francesa del nord que va deixar les gèlides terres nadiues per satisfer la seva curiositat lingüística en contrades catalanes. Llicenciada en Filologia Hispànica, va descobrir el català gràcies als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell i a la sèrie Ventdelplà.

  David Vila i Ros (Sabadell) és un escriptor i dinamitzador lingüístic que recorre el país parlant de llengua i literatura amb el ferm convenciment que les paraules són la millor eina per canviar el món. Ha estat membre de diverses entitats de foment del català i actualment és coordinador de la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell.

  Junts són els Llenguaferits i van amunt i avall buscant curiositats lingüístiques i reivindicant el català.

  Enllaç conferència:

  Llenguaferits, un món de llengües.

      imatge activitat 175x175


  Dijous 10 de juny a les 9:45h, sortida des dels FGC. o directament a les 10:50h. a la Casa Amatller, Passeig de Gràcia, 41

  imatge activitat 175x175

  Preu de la sortida matinal:
  12 €.

  Exclusiu per a les persones inscrites.


  Visita cultural fins a migdia.

  Visita guiada: Casa Museu Amatller de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch  Antoni Amatller Costa va néixer a Barcelona el 1851, en el si d’una família de xocolaters. Va ser un representant de la burgesia il·lustrada catalana de tombants de segle, sorgida de la Renaixença i que entre altres coses va fer possible el modernisme gràcies al seu mecenatge. Es va casar amb la Càndida Cros Circuns i van tenir una filla, la Teresa Amatller Cros. El matrimoni es va separar, i tal com s’especifica en els capítols de separació, la Teresa va anar viure amb el seu pare a l’edat de 7 anys. L’Antoni Amatller no es va tornar a casar mai. La Càndida va marxar a viure a Itàlia i quan va enviduar, al 1910 es va tornar a casar. La seva filla Teresa no va perdre mai el contacte amb la seva mare.

  A la Casa Museu Amatller es pot observar la transformació d’una societat tradicional basada en l’antic règim a una altra molt més oberta i dinàmica pròpia del món industrial i contemporani d’inicis del segle XX.

  La figura del senyor Antoni Amatller i la construcció de la seva casa modernista a l’Eixample de Barcelona són una autèntica mostra d’una època plena d’esplendor i història que marcarien un abans i un després a la ciutat de Barcelona.

  Les persones que sortim des de Rubí ens trobarem a l'estació dels FGC a les 9:45 h. o si aneu pel vostre compte a les 10:50 h, a la porta de Casa Amatller, Passeig de Gràcia, 41

  Es recomana portar calçat còmode, la durada de la visita es aproximadament 1h 15minuts.

  L'import de l'entrada, 12€, és cobrarà des de l'Aula. El transport no està inclòs.  

  Oberta a tothom amb inscripció preferent per socis/socies fins el 7 de juny. Màxim 30 persones.


  Per anar a la sortida cal fer la inscripció, per mail a l'adreça inscripcions@aularubi.cat, o per wattsapp al telèfon 681617587.

  Si sou socis/socies de l'Aeur també podeu fer la inscripció automàtica, a l'enllaç següent podeu veure un video amb l'operatoria a seguir.
  Com puc fer la Inscripció automàtica
  Inscripció automàtica

      imatge activitat 175x175


  Dilluns 14 de juny a les 6 de la tarda a a través de Google Meet.

  imatge activitat 175x175  Tertúlia: Emergència climàtica: perills a Catalunya els 2030-40

  Exposa el tema Marta Escamilla Monell.


  Llicenciada en Ciències Ambientals (Universitat de Girona) amb amplia experiència professional en gestió ambiental i anàlisis de cicle de vida, entre d’altres. Responsable de sostenibilitat de LEITAT.


      


  Dijous 17 de juny a les 6 de la tarda als jardins de l’Ateneu Municipal

  imatge activitat 175x175

  Inscripció prèvia.


  Activitat oberta a tothom.  Aforament limitat a 80 persones.

  Festa de cloenda del curs 2020-2021

  Conferència musicada a ritme d’havanera “Pinzellades cantades vora el mar”.

  A càrrec de la cantant Neus Mar amb Emilio Sánchez a la guitarra.


  Neus Mar, cantant i compositora es va endinsar al mon de la havanera  de la mà de Castor Pérez. L’any 2013 va començar la seva carrera en solitari i ha enregistrat diferents treballs discogràfics com  “A contracorrent” “Fil a fil" i el darrer “Eroïnes”. Amb l’havanera “La Remendadora” va guanyar el concurs de composició de St. Pol de Mar amb la lletra de la mateixa Neus Mar i música d’Emilio Sánchez. Ha participat a la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell els anys 2015, 2017 i 2019. Ha actuat a les cantades més importants del país i canta també altres gèneres. Actualment està fent gira amb l'espectacle Íntimament Llach.

  L’havanera és un gènere musical que té el seu origen en la contradansa, durant el segle XIX, a la illa de cubà. Aquest ritme , modificat pels músics cubans amb les aportacions de la música africana, deriva cap el que es coneix per havanera. Arriba a la Península de la mà de la sarsuela i es va incorporar també al repertori de la música clàssica. A Catalunya hi ha hagut sempre una tradició popular de colles que les cantaven a les tavernes.


  Per accedir a la cloenda cal fer la inscripció prèvia, reservada als socis fins el dia 11 de juny, per mail a l'adreça inscripcions@aularubi.cat, o per wattsapp al telèfon 681617587.

  Si sou socis/socies de l'Aeur també podeu fer la inscripció automàtica, a l'enllaç següent podeu veure un video amb l'operatoria a seguir.
  Com puc fer la Inscripció automàtica
  Inscripció automàtica